March 13, 2007

TARTA CU MERE CARAMLIZATE

Blatul de tarta
90 g zahar
1 zahar vanilat
70 g unt
3 oua
75 g faina
1 lingurita praf de copt
40 cocos
Se freaca untul cu galbenusurile,zaharul +zaharul vanilat.Se bat albusele spuma,se amesteca cu galbenusurile.Faina se amesteca cu cocosul si praful de copt.Se toarna încet,în compozitia de oua si se amesteca continuu.Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina.Se toarma aluatul de blat,se da în cuptorul încalzit în prealabil,la 160°C (am scazut putin si din temperatura,deoarece în tava de tarta,vine blatul mai subtire.Se coace maxim 25 minute.Se scoate blatul,se lasa la racit pe un gratar.Apoi se pune pe platou(sau pe ce doriti sa îl serviti).Se prepara o budinca,dupa instructiunile de pe plic(doar cu mai putin zahar.eu am pus 2 linguri-Tipp-mai mult de 3 sa nu puneti,ca vine prea dulce),sau faceti o crema de vanilie(vezi crema de vanilie de la Tartele mele).O puneti peste blat.Curatati 4 mere marisoare.Le taiati felii grosute,si scoateti casuta sîmburilor.Într-o tigaie ,se pun 4-5 linguri de zahar cu o lingura de unt.Lasati sa se topeasca untul(nu si zaharul) si adugati feliile de mere, se caramelizeaza mai departe,pîna sosul îsi schimba culoarea,si are o consistenta lipicioasa,sticloasa si lucioasa.
Cu feliile de mere se decoreaza tarta(peste budinca sau crema),iar sosul caramelizat se toarna peste.
Decorata


Mai de aproape..


Sectiunea!

No comments:

Post a Comment