March 12, 2007

CORNULETE DE VANILIE

Vanillekipferl

ALUATUL
  • 250 g faina
  • 125 g migdale macinate
  • 200 unt
  • 1 ou
  • vanilie, zahar vanilat, esența, extract de vanilie...ce aveți 
  • 100 g zahar
  • 1 priza sare
Se pune faina, migdalele, untul taiat bucatele, oul, zaharul, sarea si zaharul vanilat într-un castron si se framînta/mixeaza/robot. Din aluatul obtinut se formeaza o bila.
 
Aluatul se pune pt. 1 ora în frigider. 

asa se formeaza cornulețele 


Se pun în tava pe hîrtie de copt si se dau în cuptorul încalzit în prealabil la 190°-200°c


Dupa maxim 12-14 minute se scot afara. Nu trebuie sa fie maronii.
Atentie! -la urmatoarele tavi se scurteaza timpul de coacere, cuptorul fiind foarte încins!



Pentru pudrat 2 linguri zahar+ 2 pachetele de zahar vanilat +1 lingura zahar pudra .


Bune!



Acelasi aluat. Înlocuim doar migdalele macinate cu cocos macinat. Facem bilute pe care le turtim, punem putina marmelada în adîncitura. Le-am decorat cu cioco alba+ cioco lapte(amestecate).


1 comment: