Ingredientele:
750 g mere curatate si feliate pe razatoarea pentru castraveti
1 pachet de budinca de vanilie
80 g zahar pudra
450 ml suc de mere
100 g brinza de vaci
200 ml frisca lichida
un pandispan facut din:
4 oua mari
130 g zahar
130 g faina
extract de vanilie
Cantitatile sint pentru o forma rotunda de tort, cu diametrul de 26 cm. Si, bineinteles, cu pereti detasabili!
Pandispanul Galbenusurile si zaharul se freaca pe baie de aburi, pina se ingroase. Se adauga vanilia si se ia crema de pe foc. In ea se incorporeaza faina si apoi si albusurile batute spuma tare, amestecind usor. Se toarna compozitia in forma de tort unsa cu unt si presarata bine cu faina si se coace pandispanul cam 25 minute la 160°C.
Pandispanul Galbenusurile si zaharul se freaca pe baie de aburi, pina se ingroase. Se adauga vanilia si se ia crema de pe foc. In ea se incorporeaza faina si apoi si albusurile batute spuma tare, amestecind usor. Se toarna compozitia in forma de tort unsa cu unt si presarata bine cu faina si se coace pandispanul cam 25 minute la 160°C.
Merele se curata si feliaza cu ajutorul razatoarei pentru castraveti. Praful de budinca impreuna cu 50 g zahar se dizolva in sucul de mere si se pune totul la fiert, amestecind continuu. Cind a dat in clocot se adauga merele si se mai lasa sa fiarba 2 minute.
Pandispanul se taie pe jumatate, se pune prima felie in forma de tort, se acopera cu crema de mere si se lasa la frigider 2 ore pina se intareste crema.
Se acopera totul cu jumatatea ramasa a pandispanului.
Brinza de vaci se freaca bine cu 3 linguri de zahar pudra (cele 30 g ramase). Se bate frisca lichida pina se intareste si se incorporeaza in amestecul de brinza. Cu aceasta crema se acopera prajitura. Decorul il face fiecare, in functie de imaginatia proprie.
Pandispanul se taie pe jumatate, se pune prima felie in forma de tort, se acopera cu crema de mere si se lasa la frigider 2 ore pina se intareste crema.
Se acopera totul cu jumatatea ramasa a pandispanului.
Brinza de vaci se freaca bine cu 3 linguri de zahar pudra (cele 30 g ramase). Se bate frisca lichida pina se intareste si se incorporeaza in amestecul de brinza. Cu aceasta crema se acopera prajitura. Decorul il face fiecare, in functie de imaginatia proprie.
Am decorat cu mere caramelizate.Am pus într-o tigaie o lingurita de margarina,2 lingurite de zahar la caramelizat si am feliat jumatate te mar
No comments:
Post a Comment