March 13, 2007

TORT CU MANDARINE

7 oua
6 linguri de zahar
1-2 pachetel de zahar vanilat
ceva coaja rasa -de lamîie
7 linguri de faina
praf de copt(1 lingurita)
Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat.Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor.Se adauga faina,amestecata cu praful copt si coaja rasa,încet cîte încet,pîna totul este încorporat bine.Se unge(cu margarina si se tapeteaza cu faina) o tava rotunda,cu pereti detasabili,se toarna blatul si se da la copt,35-40 min la 170 °C.Se face proba cu scobitorul.Se lasa blatul la racit pe un gratar.
Se taie în trei felii.Pentru umplutura:
2 budinci de vanilie
750-800 ml lapte(1,5% grasime)
4-5 linguri zahar
mandarine din doza(gata filetate-se lasa la scurs bine de tot)
200 ml smîntîna de aia subtire,din care se face frisca+1 lingurita de zahar pudra.
Budincile se pun într-un castron,se adauga si zaharul,se pun vreo 10-12 linguri de lapte rece si mesteca bine. Laptele se pune la fiert,cînd acesta fierbe(la foc mic) se adauga compozitia din castron ,si se învîrte bine sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit.(Cum se prepara budinca ,scrie de fapt pe orice plic-diferenta aici este ca eu,am folosit mai putin lapte si mai putin zahar
Se pun mandarinele la scurs.

Se lasa la racit,apoi se amesteca cu mandarinele.
Se însiropeaza blaturile cu un suc facut din zeama de portocala+ ceva apa si ceva zahar.
Se însiropeaza primul blat..
dupa care se pune jumatate din crema de vanilie cu mandarine.

Se acopera cu cel de-al 2-lea blat,care la rîndul lui se însiropeaza,urmînd apoi sa se acopere cu crema.Acoperim cu cel de-al 3-lea/capacul.
L-am îmbracat cu frisca.

No comments:

Post a Comment