Somon
Sare,piper
ulei de masline
zeama de lamîie
Sos de marar
Lapte
marar
sare,piper
usturoi
1 lingura faina/sau îngrosati cu maizena
putin ulei
Prima data se prepara sosul.
Se curata usturoiul,se da pe razatoare fina,se pune la încins în ceva ulei.Nu se lasa la rumenit.Se adauga faina,mai lasati 1 minutel la prajit si adaugati laptele.Învîrtiti scurt.Puneti marar tocat din abundenta ,sarati ,piparati iar apoi lasati la foc domol de tot sa fiarba putin.Tineti la caldut,pîna preparati somonul.
Fileurile de somon
se stropesc cu ceva zeama de lamîie,se sareaza si pipereaza.Se pun în tigaia cu ulei încins,si se prejesc la foc puternic pe ambele parti.
Se poate servi cartofi sau orez stropit cu lamîie pe lînga.
Eu am servit cu cartofi noi copti cu tot cu coaja.
No comments:
Post a Comment