March 12, 2007

FURSECURI CU ALUNE SI MARTIPAN

Aluat
250 g faina
130 alune macinate
200 unt
1 ou
100 g zahar
putina sare
1/2 lingurita de amestec scortisoara +Kardamom+extract de vanilie
200 g martipan
Toate ingrendientele în afara martipanului se mixeaza/framînta/robot,cînd e gata se adauga si martipanul si se framînta mai departe,pîna se amesteca bine,se face o bila..se lasa în punga ,1 ora la rece(frigider)
Cînd îl scoateti,îl împartiti în doua,o jumatate o prlucrati,cealalta jumatate merge 'napoi la frigider.
Se presara faina pe masa de lucru si se întinde aluatul cu sucitorul,se fac forme cum doriti..stelute,flori,inimioare..
Se pun pe hîrtie de copt în tava si se lasa 10-12-13 minute la 160°-170°C.


Cînd sînt gata (nu au voie sa se faca maro închis) se scot si se mai lasa în tava cîteva minute,pîna se întaresc(sînt foarte moi,cît sînt fierbinti).Dupa ce se racesc se întaresc bine.


Pentru umplutura
1.-marmelada de capsuni,strecurata de sîmburi prin sita..înainte de a umple cu ea ,se încalzeste la MO
2.-Creme de ciocolata vreo 80 g cioco de lapte topita,amestecata cu unt cît o aluna .
Luati cîte doua forme la fel ,una din ele o ungeti cu marmelada de capsuni cealalta forma o presati usor deasupra si le dati prin zahar pudra.


Luati doua forme de acelasi fel,pe una puneti crema de ciocolata(ciocolata topita amestecata cu putin un-cît o aluna)...iar cealalta se pune deasupra,se apasa usor.Le decorati cu ciocolata topita(fara unt)



No comments:

Post a Comment