March 12, 2007

Tort de piersici


Ingrediente blat:
  • 125 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 g cocos ras
  • 1 strop de sare


Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pîna devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat bine cu un strop de sare si se aduga la galbenusuri amestecînd usor. Se aduga faina amestecata cu cocosul ras si praful de copt si se amesteca bine.

Aluatul se toarna într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (eu am pus hîrtie de copt).
Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 160-170°C timp de aproximativ 30 minute.


Se lasa la racit pe un gratar.


Se taie în doua felii.



Umplutura:
  • piersici din doza/sau proaspete
  • 1 budinca de frisca sau vanilie
Se prepara o budinca dupa indicatiile de pe plic. Se unge blatul cu un strat subtire de budinca.
Se aseaza piersicile (jumatate din cantitate).

Apoi se toarna cealalta jumatate parte din budinca si se niveleaza putin.


Se acopera cu cealalta felie de blat.


Se decoreaza cu restul de piersici.

Se pregateste o gelatina sau Tortenguß, tot dupa indicatiile de pe pliculet.
Se întinde peste piersici cu ajutorul unei linguri, începînd din mijloc spre margine.


Se decoreaza cu frisca.


Din acelasi aluat am facut si un chec. Am împartit alutul în doua. 
O parte am lasat asa, iar în cealalta am pus 1 lingurita de cacao. Foarte bun!

  

5 comments:

  1. Maya, iti multumesc pt reteta super. Am facut tortul si a avut un succes cu bis in coada :-)
    Doar ca mi-am permis sa-mi pun amprenta: in loc de budinca (noi nu prea suntem fani budinca..) am facut o crema de iaurt din:
    - o cutie iaurt cedra de 850 gr (grasime 7%).
    -500 ml smantana pt frisca pe care am batut-o cu cateva linguri de zahar si un pliculet intaritor de frisca.
    -250 gr dulceata de caise
    -3 pliculete de gelatina
    - si piersicutele de rigoare
    Pot sa-ti spun ca am facut cantitatea dubla de compozitie pt blat deoarece am o tava...sanatoasa si de aceea am facut si crema pe masura.
    Ce sa mai...a fost o nebunie racoroasa!
    Multumesc inca o data!
    Si abia astept sa incerc si alte retete de-ale tale!

    ReplyDelete
  2. Simplu si gustos...bravo Maya!
    Zilele astea o sa incerc si eu :)
    Adina

    ReplyDelete
  3. Buna. Eu am gasit reteta aceasta pe alt site acum cativa ani. Am facut de multe ori acest tort. Multumesc!

    ReplyDelete
  4. Ma bucur! Mie îmi place textura foarte mult.

    ReplyDelete