Ingrediente blat:
- 125 g zahar
- 1 pachetel zahar vanilat
- 100 g unt
- 4 oua
- 100 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 50 g cocos ras
- 1 strop de sare
Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pîna devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat bine cu un strop de sare si se aduga la galbenusuri amestecînd usor. Se aduga faina amestecata cu cocosul ras si praful de copt si se amesteca bine.
Aluatul se toarna într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (eu am pus hîrtie de copt).
Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 160-170°C timp de aproximativ 30 minute.
Se taie în doua felii.
Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 160-170°C timp de aproximativ 30 minute.
Se lasa la racit pe un gratar.
Se taie în doua felii.
Umplutura:
- piersici din doza/sau proaspete
- 1 budinca de frisca sau vanilie
Se prepara o budinca dupa indicatiile de pe plic. Se unge blatul cu un strat subtire de budinca.
Se aseaza piersicile (jumatate din cantitate).
Se aseaza piersicile (jumatate din cantitate).
Din acelasi aluat am facut si un chec. Am împartit alutul în doua.
O parte am lasat asa, iar în cealalta am pus 1 lingurita de cacao. Foarte bun!
Maya, iti multumesc pt reteta super. Am facut tortul si a avut un succes cu bis in coada :-)
ReplyDeleteDoar ca mi-am permis sa-mi pun amprenta: in loc de budinca (noi nu prea suntem fani budinca..) am facut o crema de iaurt din:
- o cutie iaurt cedra de 850 gr (grasime 7%).
-500 ml smantana pt frisca pe care am batut-o cu cateva linguri de zahar si un pliculet intaritor de frisca.
-250 gr dulceata de caise
-3 pliculete de gelatina
- si piersicutele de rigoare
Pot sa-ti spun ca am facut cantitatea dubla de compozitie pt blat deoarece am o tava...sanatoasa si de aceea am facut si crema pe masura.
Ce sa mai...a fost o nebunie racoroasa!
Multumesc inca o data!
Si abia astept sa incerc si alte retete de-ale tale!
Cu placere,Alina :)
ReplyDeleteSimplu si gustos...bravo Maya!
ReplyDeleteZilele astea o sa incerc si eu :)
Adina
Buna. Eu am gasit reteta aceasta pe alt site acum cativa ani. Am facut de multe ori acest tort. Multumesc!
ReplyDeleteMa bucur! Mie îmi place textura foarte mult.
ReplyDelete