BLATUL
4 oua
150 g zahar
75 g faina
75 g amidon
1/2 lingurita praf de copt
1 prisa sare
coaja de portocala (rasa)
extract de vanilie
1 zahar vanilat
Se separa ouale.Se bate albusul împreuna cu 40 g zahar ,cu priza de sare
si zaharul vanilat.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar,cu extractul de vanilie ,coaja rasa de portocala,pîna devine o compozitie spumoasa si zaharul e topit.
Se aduga galbenusurile la spuma se amesteca cu atentie.
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga lingura cu lingura,amestecînd într-una.
Se toarna într-o tava cu perete detasabil(rotunda-diametrul 28 cm),unsa cu unt si tapetata cu faina.(sau cu hîrtie de copt)
Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 160°C-170°C timp de 25-30 minute.
Se lasala racit,pe un gratar,apoi se taie în 3 felii subtiri.
Se aduga galbenusurile la spuma se amesteca cu atentie.
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga lingura cu lingura,amestecînd într-una.
Se toarna într-o tava cu perete detasabil(rotunda-diametrul 28 cm),unsa cu unt si tapetata cu faina.(sau cu hîrtie de copt)
Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 160°C-170°C timp de 25-30 minute.
Se lasala racit,pe un gratar,apoi se taie în 3 felii subtiri.
350 martipan(masa cruda)
100 ml suc de portocale(proaspat)
1-2-3 linguri de budinca de vanilie(fac.)
Faceti crema de martipan..eu am adugat în final si 3 linguri de budinca de vanilie..pentru ca nu eram asa încîntata de martipanul de la Schwartau.
Se unge prima felie de blat.Faceti crema de martipan..eu am adugat în final si 3 linguri de budinca de vanilie..pentru ca nu eram asa încîntata de martipanul de la Schwartau.
No comments:
Post a Comment