March 12, 2007

Prajitura cu mere

      Ingredientele:
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 100 g martipan
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri smîntîna (pt.frisca)
  • unt pentru uns forma
  • 3-4 mere (eu am folosit 3 )
  • 1/2 lingurita scortisoara


1. Se amesteca untul cu 80 g zahar, zaharul vanilat, sarea, martipanul farîmitat si ouale.
2. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, se aduga la amestecul de unt (de mai sus),
împreuna cu smîntîna. Se amesteca bine (facut tot cu robotul).
Se unge cu unt o forma de de 26 cm,cu perete detasabil.
Merele se cresteaza/romburi.

Se pune aluatul în tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Se tavalesc merele prin zaharul amestecat cu scortisoara.
Merele se apasa putin în aluat.
Se da la cuptor pe sina din mijloc ca.45 minute la 180°C.


Dupa 5 minute de odihna se scoate din tava/forma.


Sectiune.

Sectiune.

No comments:

Post a Comment