1 Pui
ciuperci
ceapa rosie
patrunjel tocat
sare,piper
granulat de usturoi
vin alb
1 lingurita de maizena/Mondamin
boia pt pui(fac.)
Eu am fiert puiul întreg si am facut o supa.Apoi separat am încins o ceapa rosie tocata în ceva ulei de masline,am aruncat ciupercile înca congelate peste(de la Kaufland-o punga albastra de 1 kg..nu retin firma ),am învîrtit de cîteva ori.Totul s-a petrecut la foc mare..cîteva minute.Apoi am adaugat patrunjel proaspat tocat,am condimentat cu sare,piper,granulat de usturoi.Cînd a scazut putin,am adugat ceva vin alb,am mai lasat putin,dupa care am adugat 1 lingurita de Mondamin.Am luat de pe foc.Am plasat puiul,pe care l-am sarat,piperat,paprikat dar putin, peste ciuperci..si am dat la cuptorul încins în prealabil la 250°CDupa cîteva minute a început a se rosi putin,l-am întors pe burta..apoi s-a rosit spatele,l-am întors iar cu burta-n sus..am mai lasat cîteva minute..si fertig.Am servit cu mamaliguta si mujdei.
Buna Maya! Excelent blogul tau!!! Este de astazi adaugat la favorite. Imi plac painicile tale la nebunie. Te astept la mine pe blog sa facem schimb de retete! Te pup! Lily
ReplyDelete