March 12, 2007

Limbute de portocale cu cioco

ALUATUL
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 g martipan
  • suc de la jumatate de portocala + coaja rasa
  • 260 g faina
  • Marmelada/dulceata de portocala( sau de caise)
  • 1 glazura-ciocolata topita(sau glazura cumparata)
MODUL DE PREPARARE
Untul (bucatele) , zaharulsi galbenusurile se amesteca bine de tot/se mixeaza/robot. Se adauga martipanul taiat bucatele, sucul de la jumatatea de portocala si coaja rasa fin si se amesteca mai departe. Se aduga si faina cîte putin, se amesteca, pîna se încorporeaza foarte bine.

Se fac cu spritul. O limbuta are 5-6 cm. 
Se coc în cuptorul încalzit în prealabil la 170 °C  pe hîrtie de copt.

Copate.

Se lasa la racit pe ceva drept sa nu se deniveleze partea de jos, ca nu se mai lipesc asa usor. 

Dupa ce sînt reci le puteti pune unde vreti (în orice vas).


..se ung cu marmelada ..un strat subtire



Se lipesc. 

Umplute cu marmelada de portocale.


Glazura o preparati dupa indicatiile de pe cutie/plic sau topiti ciocolata de lapte.
Limbutele se baga  pîna la jumatate în ciocolata topita, iar apoi se pun pe un gratar la scurs.

Cu cioco de lapte.

Cu cioco amaruie.


3 comments:

  1. Draguteeeee! Cautam o prajitura inspirata de pe culinar dar...nu mai stiu pe unde e....Era o foaie intinsa si se puneau bucatele de unt ...dar in rest am uitat :-(
    Daca iti aduci aminte tu care e, dai un "bip" pe chat pe blogul meu? Danke :-)

    ReplyDelete
  2. Laura Adamache avea asa ceva.Intra pe blogul ei :)

    ReplyDelete
  3. Maya, cu ce as putea inlocui martipanul din reteta?
    Nu cred ca voi gasi sa cumpar...

    ReplyDelete